Salmonella w mięsie mielonym, GIS wycofuje je ze sprzedaży
01.03.2022 19:31Biznes i finanse
Główny Inspektorat Sanitarny poinformował o wycofaniu ze sprzedaży mięsa mielonego "Rzeźnik" skażonego bakterią salmonelli.
GIS informuje, że produkt jest przeznaczony do spożycia po obróbce cieplnej, co minimalizuje ryzyko zakażenia w tym przypadku, jednak ryzyko przeniesienia bakterii z mięsa na inne powierzchnie, niewystarczająca temperatura lub zbyt krótki czas obróbki może prowadzić do zakażenia człowieka i wystąpienia salmonellozy.
Szczegóły dotyczące produktów:
Nazwa produktu: RZEŹNIK CODZIENNA DOSTAWA Mięso mielone wołowe 400G
Numer partii: 00814922
Termin przydatności do spożycia: 02.03.2022
Producent: Zakłady Przemysłu Mięsnego Biernacki Sp. z o.o. Golina, ul. Dworcowa 47D, 63-200 Jarocin, weterynaryjny numer identyfikacyjny PL 30063801 WE
Wyprodukowano dla: Lidl sp. z o.o. sp. k. ul. Poznańska 48 Jankowice, 62-080 Tarnowo Podgórne
(zdjęcie etykiety powyżej)
Zalecenia dla konsumentów:
Nie należy spożywać produktu z partii objętej komunikatem, w szczególności bez odpowiedniej obróbki termicznej. W przypadku wystąpienia objawów zatrucia pokarmowego po spożyciu wyżej wymienionego produktu, należy skontaktować się z lekarzem.
Szczegóły dotyczące produktów:
Nazwa produktu: RZEŹNIK CODZIENNA DOSTAWA Mięso mielone wołowe 400G
Numer partii: 00814922
Termin przydatności do spożycia: 02.03.2022
Producent: Zakłady Przemysłu Mięsnego Biernacki Sp. z o.o. Golina, ul. Dworcowa 47D, 63-200 Jarocin, weterynaryjny numer identyfikacyjny PL 30063801 WE
Wyprodukowano dla: Lidl sp. z o.o. sp. k. ul. Poznańska 48 Jankowice, 62-080 Tarnowo Podgórne
(zdjęcie etykiety powyżej)
Zalecenia dla konsumentów:
Nie należy spożywać produktu z partii objętej komunikatem, w szczególności bez odpowiedniej obróbki termicznej. W przypadku wystąpienia objawów zatrucia pokarmowego po spożyciu wyżej wymienionego produktu, należy skontaktować się z lekarzem.
Źródło: GIS
Nikt jeszcze nie skomentował. Bądź pierwszy!