Uczniowie i nauczyciele Gastronomika wyjadą na Erasmusa
07 lipca, 2020Szkolne wieści / Iwonicz-Zdrój
Uczniowie i nauczyciele ZSGH w Iwoniczu-Zdroju wyjadą w 2021 i 2022 na 4-tygodniowe staże i szkolenia do Hiszpanii i Portugalii.
Wspaniała wiadomość na zakończenie roku szkolnego napłynęła z Warszawy z Fundacji Rozwoju Systemu Edukacji do Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Iwoniczu-Zdroju. Uczniowie i nauczyciele z Gastronomika po raz kolejny ruszają odkrywać świat.
Nowy autorski projekt "Dobry staż - dobry start" uzyskał pełne finansowanie w ramach programu Unii Europejskiej "Erasmus+". 48 uczniów i 10 nauczycieli ZSGH w Iwoniczu-Zdroju wyjedzie w 2021 i 2022 na 4-tygodniowe staże i szkolenia w Hiszpanii i Portugalii.
Miesiąc w Maladze i Lizbonie to dla uczniów i nauczycieli możliwość zdobycia doświadczenia zawodowego w restauracjach, cukierniach, hotelach i biurach podróży, to poznanie tajników wyjątkowej kuchni iberyjskiej, to zachwycające miejsca, cudowni ludzie i język obcy w praktyce.
W Gastronomiku obecnie realizowany jest projekt "Zawodowo doskonali - Practically perfect" w ramach programu PO WER. Uczniowie uczyli się zawodu w stolicy Portugalii, Lizbonie i hiszpańskim Torremolinos, a w przyszłym roku pojadą do Bolonii. Taki wyjazd daje uczniom możliwość podniesienia kwalifikacji w realnym środowisku pracy i uzyskania świadectw i certyfikatów tak potrzebnych na rynku pracy.
Nowy autorski projekt "Dobry staż - dobry start" uzyskał pełne finansowanie w ramach programu Unii Europejskiej "Erasmus+". 48 uczniów i 10 nauczycieli ZSGH w Iwoniczu-Zdroju wyjedzie w 2021 i 2022 na 4-tygodniowe staże i szkolenia w Hiszpanii i Portugalii.
Miesiąc w Maladze i Lizbonie to dla uczniów i nauczycieli możliwość zdobycia doświadczenia zawodowego w restauracjach, cukierniach, hotelach i biurach podróży, to poznanie tajników wyjątkowej kuchni iberyjskiej, to zachwycające miejsca, cudowni ludzie i język obcy w praktyce.
W Gastronomiku obecnie realizowany jest projekt "Zawodowo doskonali - Practically perfect" w ramach programu PO WER. Uczniowie uczyli się zawodu w stolicy Portugalii, Lizbonie i hiszpańskim Torremolinos, a w przyszłym roku pojadą do Bolonii. Taki wyjazd daje uczniom możliwość podniesienia kwalifikacji w realnym środowisku pracy i uzyskania świadectw i certyfikatów tak potrzebnych na rynku pracy.
Autor: Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Iwoniczu-Zdroju, Tagi: Zespół Szkół Gastronomiczno - Hotelarskich w Iwoniczu-Zdroju
Nikt jeszcze nie skomentował. Bądź pierwszy!