Chleb Farmera przypadł do gustu Krośnianom
31 sierpnia, 2020Wiadomości / Kultura i rozrywka / Krosno
Ponad 200 osób uczestniczyło w głosowaniu na Ulubiony Chleb Krośnian. Sprawdź, jakie piekarnie wzięły udział w tegorocznym konkursie i które chleby zdobyły największe uznanie wśród głosujących.
Głosowanie na Ulubiony Chleb Krośnian 2020 odbywało się w tym roku 29 i 30 sierpnia przed budynkiem Muzeum Rzemiosła w Krośnie w ramach akcji #odkryjkrosno.
W konkursie wzięło udział 7 piekarni zrzeszonych w Cech Rzemiosł Różnych w Krośnie, które zgłosiły wyrabiane przez siebie chleby: "Chleb Drwalski - żytnio-pszenny" z piekarni Mariana Krukierka, "Chleb żytni na kwasie z suszonymi pomidorami" z piekarni Macieja Muni, "Chleb pszenny z dodatkiem suszonych pomidorów" z Piekarni Rodzinnej Guzik, "Chleb domowy. Po prostu chleb…tylko tyle i aż tyle" z Eko Piekarni KIEŁTYKA, "Chleb Lany z Kminkiem żytnio-pszenny" z piekarni Wiesławy i Jerzego Sajdak, "Chleb Mieszany Pytlowy Baltonowski" z piekarni Kopacz oraz "Chleb Farmera" z piekarni ANWIT.
Największe uznanie wśród uczestników konkursu i Honorowy Certyfikat Ulubiony Chleb Krośnian 2020 zdobył "Chleb Farmera" z Piekarni ANWIT. Drugie miejsce zdobył "Chleb domowy. Po prostu chleb…tylko tyle i aż tyle" z Eko Piekarni KIEŁTYKA, a trzecie "Chleb pszenny z dodatkiem suszonych pomidorów" z Piekarni Rodzinnej Guzik.
W konkursie wzięło udział 7 piekarni zrzeszonych w Cech Rzemiosł Różnych w Krośnie, które zgłosiły wyrabiane przez siebie chleby: "Chleb Drwalski - żytnio-pszenny" z piekarni Mariana Krukierka, "Chleb żytni na kwasie z suszonymi pomidorami" z piekarni Macieja Muni, "Chleb pszenny z dodatkiem suszonych pomidorów" z Piekarni Rodzinnej Guzik, "Chleb domowy. Po prostu chleb…tylko tyle i aż tyle" z Eko Piekarni KIEŁTYKA, "Chleb Lany z Kminkiem żytnio-pszenny" z piekarni Wiesławy i Jerzego Sajdak, "Chleb Mieszany Pytlowy Baltonowski" z piekarni Kopacz oraz "Chleb Farmera" z piekarni ANWIT.
Największe uznanie wśród uczestników konkursu i Honorowy Certyfikat Ulubiony Chleb Krośnian 2020 zdobył "Chleb Farmera" z Piekarni ANWIT. Drugie miejsce zdobył "Chleb domowy. Po prostu chleb…tylko tyle i aż tyle" z Eko Piekarni KIEŁTYKA, a trzecie "Chleb pszenny z dodatkiem suszonych pomidorów" z Piekarni Rodzinnej Guzik.
Źródło: Muzeum Rzemiosła, Autor: /AJ/, Tagi: Muzeum Rzemiosła w Krośnie
~Piterek
14-09-2020 06:48 7 35
~Wirusek
31-08-2020 16:14 6 44