Dwie "Poziomki" dla Dworu Kombornia
14 sierpnia, 2015Wiadomości / Korczyna
3 sierpnia "u Fukiera" Magda Gessler rozdała "Poziomki" - znak jakości Magdy Gessler. Wydarzeniu towarzyszyła promocja autorskiego przewodnika restauratorki "151 najlepszych restauracji i hoteli w Polsce 2015". Dwór Kombornia Hotel & SPA**** otrzymał drugą "Poziomkę" oraz ponownie został opisany wśród 151 wyjątkowych miejsc, które zauroczyły znaną Kreatorkę Smaku.
Przewodnik powstawał przez 4 lata. W trakcie realizacji „Kuchennych Rewolucji” Magda Gessler przemierzyła setki kilometrów, poznając od „kuchni” jakość polskiej gastronomii
i hotelarstwa. W przewodniku znalazły się zarówno miejsca, które były planem „Kuchennych Rewolucji”, jak i te, w których realizując program autorka spała i jadła poza planem. I tylko niektóre z tych, które znalazły się w przewodniku, zostały wyróżnione „Poziomką”. Dwór Kombornia Hotel & SPA**** nigdy nie był planem Kuchennych Rewolucji, ale miał przyjemność gościć Magdę Gessler za każdym razem, gdy przeprowadzała je na Podkarpaciu. W 2014 roku Dwór otrzymał pierwszą „Poziomkę”, w tym roku został uhonorowany drugą. Tym samym jest jedynym obiektem w regionie, który posiada dwie „Poziomki” – znak jakości M. Gessler, wyróżniający styl, komfort i kuchnię hotelu. Restauratorkę oprócz kuchni urzekły wyjątkowe czekolady z serii ChocoWine oraz wspaniałe wina Salonu Win Karpackich z regionu Słowacji, Węgier, Rumuni, Czech, Polski.
Jesteśmy zaszczyceni, mogąc odebrać to wyróżnienie po raz drugi. Trudno o lepszą rekomendację niż Znak Jakości tak znakomitego autorytetu kulinarnego jak Magda Gessler – mówi Jakub Skotniczny - Manager Dworu Kombornia.
Dlaczego akurat Poziomka? Bo kojarzy się z najrzadszym, dzikim, prawdziwym, polskim, leśnym owocem o wyjątkowym smaku i aromacie. "Poziomki" i przewodnik stanowią nową jakość w sferze krytyki kulinarnej, są rodzimym odpowiednikiem gwiazdek i przewodnika Michelin.
i hotelarstwa. W przewodniku znalazły się zarówno miejsca, które były planem „Kuchennych Rewolucji”, jak i te, w których realizując program autorka spała i jadła poza planem. I tylko niektóre z tych, które znalazły się w przewodniku, zostały wyróżnione „Poziomką”. Dwór Kombornia Hotel & SPA**** nigdy nie był planem Kuchennych Rewolucji, ale miał przyjemność gościć Magdę Gessler za każdym razem, gdy przeprowadzała je na Podkarpaciu. W 2014 roku Dwór otrzymał pierwszą „Poziomkę”, w tym roku został uhonorowany drugą. Tym samym jest jedynym obiektem w regionie, który posiada dwie „Poziomki” – znak jakości M. Gessler, wyróżniający styl, komfort i kuchnię hotelu. Restauratorkę oprócz kuchni urzekły wyjątkowe czekolady z serii ChocoWine oraz wspaniałe wina Salonu Win Karpackich z regionu Słowacji, Węgier, Rumuni, Czech, Polski.
Jesteśmy zaszczyceni, mogąc odebrać to wyróżnienie po raz drugi. Trudno o lepszą rekomendację niż Znak Jakości tak znakomitego autorytetu kulinarnego jak Magda Gessler – mówi Jakub Skotniczny - Manager Dworu Kombornia.
Dlaczego akurat Poziomka? Bo kojarzy się z najrzadszym, dzikim, prawdziwym, polskim, leśnym owocem o wyjątkowym smaku i aromacie. "Poziomki" i przewodnik stanowią nową jakość w sferze krytyki kulinarnej, są rodzimym odpowiednikiem gwiazdek i przewodnika Michelin.
Tagi: Dwór Kombornia
Nikt jeszcze nie skomentował. Bądź pierwszy!